ios-personmd-notifications md-help-circle

Profile

  • Guest
    medal 0
  • Posts: 21
  • Post Likes: 3765

Notifications

  • No Unread Notifications

Solved
Tasarım Puanları Oyun Açığı

ios-checkmark-circle
This thread is closed because it is solved.
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right
medal 5000
5 years 213 days ago
Berkay merhaba. Oyunda şikayetlere sebep olan bir tasarım puanı problemi var. Örnek olarak oyuna düzenli girip her yarış sonunda tasarım tesisinden gelen puanları da düzenli olarak dağıtan kişilerin araç gelişimi normal devam ediyor. O yüzden de araştırma puanları da yüksek gelmiyor. Ancak oyuna günlerce bile giriş yapmayan bir oyuncu, ya da girse bile tasarım puanlarını araç gelişimlerine dağıtmayıp biriktiren bir oyuncu, aracı sürekli geride kaldığı için, araştırma puanlarından sürekli yüksek puanlar kazanıyor ve sezonun bitmesine bir iki yarış kala tesislerinden gelen puanları da dağıttığı zaman, araçları birincilik dahi kazanabiliyor. Böylece sezon başından beri düzenli olarak giren oyuncuları bile bir anda puan olarak geçiyorlar. Şampiyon olabilmek için geçerli bir yol değil. Ama ligte kalma mücadelesi verenler için bu durum büyük sıkıntı. Örneğin lige sonradan katılanlar bu yolu kullandıklarında, normalde araçları haşat durumda gelmiş olsalar bile, zaten ligte olan oyuncuları bile geçebiliyorlar. Bu da her gün düzenli olarak girenlere karşı haksızlık oluyor. Oysa sistemin hergün girenleri ve puanlarını olması gerektiği gibi dağıtanları koruması gerekiyor. Tamam, insanın işi çıkar, bir gün, iki gün, üç gün giremeyebilir, puanlarını da dağıtmayabilir. Ama bilinçli giriş yapmayanların, ya da tasarım tesislerinden gelen puanlarını bilinçli dağıtmayanların, sonradan puan dağıtmasına engel olunmalı. Mesela üçüncü günün sonunda da puanlar dağıtılmamışsa, o puanlar sistem tarafından silinerek bunun önüne geçilebilir. Konuya örnek olarak Tansu'nun admin olduğu ligte ki son birkaç sayfada ki yazılara bakabilirsin, o zaman düzenli girenlerin bu durumda nasıl mağduriyet yaşadığını daha iyi anlarsın. Hatta ben oyunun öneriler kısmına bir şey yazmıştım bir ara ama gören dahi olmadı yoğunluktan. Örneğin sponsor geliri online olanlarla olmayanlara eşit dağıtılmamalı. Online olana 3 token veriliyorsa, olmayana 1 token verilmeli. Nakit gelirlerde de böyle yapılabilir, yani 3'te biri dağıtılabilir ve sponsor hedefi tutsa dahi, 3 gün online olmayana verilmeyebilir. Çünkü sponsor hedefi bazen YARIŞI BİTİR dahi olabiliyor ve bu durumda oyuna girmeyenlerin hiçbir kaybı olmuyor. Kayıp olmayınca girmemeye de devam ediyorlar. Düzenli girenle girmeyen eşit olmamalı. Girmeyenlere eksik token ve para verilmesi, oyuna girmeyi de teşvik eder. Bu yazdıklarımı üst yönetime aynen iletirsen, onlar da hak vereceklerdir. Bence bu online teşviki onların da işine gelir, oyunda online oyuncu sayısı artar. Gerçek adalet herkese eşit dağıtım yapmak değildir her zaman. Bu oyunda gerçek adalet, oyunu hakkıyla oynayanı, hergün düzenli girip puanlarını düzenli dağıtanı korumakla olur. Konuya sadece şampiyonluk mücadelesi olarak bakmaz, yükseldikleri ligte kalma çabası verenleri de düşünürlerse bize hak vereceklerdir.. İyi çalışmalar kardeşim.
md-quotelink
medal 5000
5 years 213 days ago
Merhaba, çok yerinde bir talep bence de Kayhan,
Oyunu düzenli takip edip aracını günü gününe geliştirenler mevcut durumda bir nevi cezalandırılıyor.
Bunu bir taktik olarak kullanıp daha fazla tasarım puanı almak oyun ve yarış ruhunu zedeliyor. Yarış simülasyonlarında, oyun izin veriyor diye sürekli kestirme yolları kullanmaya benziyor. Bunun düzeltilmesi oyunun daha sıkı ve günlük takip edilmesini arttıracaktır.  Saygı ve sevgiler....
md-quotelink
medal 5000
5 years 213 days ago (edited 5 years 212 days ago)
Aynen öyle Ata. Oyuna hergün girip her yarış online olana, olması gerektiği gibi davranana ceza, bi nevi hile yapana, oyuna düzgün girmeyene, olması gerektiği gibi hareket etmeyene ödül. İnşallah bizi anlarlar.
md-quotelink
medal 4965
5 years 210 days ago
Aynı sorunu dile getirmek için forumda dolaşırken rastladım konuya. Ve ne yazık ki, arkadaşların taleplerine halen bir cevap verilmediğini görmek bu oyun hakkındaki düşüncelerime olumsuz etkide bulundu. Acilen bir yol bulunmalı, Kayhan Beyin dediği gibi, oyuna ve yarışlara her gün vakit ayırıp giriş yapanlar mı cezalandırılıyor? Birçok oyuncu bu yüzden oyundan soğudu veya oyunu bıraktı. Oyuncu her yarışta online oluyor, vaktini veriyor para bile harcıyor zar zor elit lige çıkıyor.. Ligde tutunma mücadelesi veriyor, yine zar zor biraz puan alıyor. Ama elitte akıllı birkaç oyuncu "ben bu oyunu çok iyi biliyorum 1-2 yarış online olurum ligde kalırım." düşüncesiyle bir sezonda sadece 2 yarışta online olup biriken tasarım puanlarını da kullanıp ligde kalıyor ama gerekli özveriyi gösteren oyuncu pro lige düşüyor. Şimdi lütfen cevap verin, bu oyunun amacı nedir? Sizin amacınız nedir? Sonuçta bu bir oyun da olsa adaletli davranmak zorundasınız. Lütfen bu soruna bir çözüm bulun. İyi çalışmalar, iyi yarışlar... 
md-quotelink
medal 5000
5 years 209 days ago
Ben bile bu açığı okuduktan sonra ligde kalma mücadelesi veren biri olarak denemeye aldım. Oyunun geride kalan araç için daha fazla araştırma puanı vermesi rekabet için mantıklı olsa da dediğiniz gibi bir şekilde biriktirme olayının önüne geçmeleri gerekir. Yani 3 yarış olabilir; mesela üç yarış boyunca geliştirme yapılmamışsa biriken tasarım puanları silinebilir.
md-quotelink
medal 5000
5 years 209 days ago (edited 5 years 209 days ago)
Bir sınırlama getirilmesi şart. Hatta üç gün sınırlaması gelirse, bunu dahi kötüye kullanan, puanlarını 3 günde bir dağıtan çıkabilir. O yüzden bunu da iki sefer üst üste yapan kişinin üçüncü defa yapmasına izin verilmemeli, hatta caydırıcı olması için, son puanların da aynı yolla dağıtılmasına izin verilmemesinin yanında, önce ki üç günlük puanlarının silinmesi yoluna bile gidiebilir. Bu konudan rahatsız olan çok oyuncu var.
md-quotelink
medal 5000
5 years 206 days ago
Merhabalar. Bu konu hakkında bir düzenleme yapmak için araç puanlama sistemini yeniden düzenlememiz gerekir. Düşündüğünüz gibi bir kaç günde bir dağıtılmayan puanları silelim desek o zaman da oyuna giremeyen vs oyuncularımızın da haklarını yemiş oluruz. Konuda haklısınız ama malesef yapabileceğimiz bir şey yok onların da taktiği bu malesef :)
md-quotelink
medal 5000
5 years 205 days ago
Yani diyorsun ki, girmeyenlerin hakkını yemektense, girenlerin hakkını yemeye devam edecek igpmanager? Alkış :) :)
md-quotelink
medal 5000
5 years 205 days ago

Kayhan
Yani diyorsun ki, girmeyenlerin hakkını yemektense, girenlerin hakkını yemeye devam edecek igpmanager? Alkış :) :)



Tabi ki hayır. Ama bu bir strateji oyunu. Strateji olarak bunları kullanan oyuncularımıza bir yasak koyamayız malesef.
md-quotelink
medal 5000
5 years 194 days ago
Hileden strateji olmaz. İgp yönetici moderatörleri de bu kafayla bu oyunu ve sitesini sürekli girilen bir yer haline getiremez. Çünkü bu haliyle insanları oyuna girmemeye teşvik ediyorlar. Uygun bir zamanda iyi bir çeviriyle patrona yazacağız anlaşılan. Sitesini girilmeyen bie site haline getiren durum hakkında en doğru kararı o verir. Sağ ol uğraştığın için kardeşim, görüşmek üzere.
md-quotelink
medal 5000
5 years 193 days ago

Kayhan
Hileden strateji olmaz. İgp yönetici moderatörleri de bu kafayla bu oyunu ve sitesini sürekli girilen bir yer haline getiremez. Çünkü bu haliyle insanları oyuna girmemeye teşvik ediyorlar. Uygun bir zamanda iyi bir çeviriyle patrona yazacağız anlaşılan. Sitesini girilmeyen bie site haline getiren durum hakkında en doğru kararı o verir. Sağ ol uğraştığın için kardeşim, görüşmek üzere.



Oyunumuz bir taktik & strateji oyunu olduğu için bu tip taktiklere bir şey yapamayız. Yaratıcılık ile ortaya çıkan bir taktik ve yasak değil yani isteyen bu taktiği kullanabilir. İyi forumlar :)
md-quotelink
medal 5000
5 years 182 days ago
Bunu hile olarak adlandırmamak gerekiyor bence. Oyuna girmeden aracını upgrade etmeyen adam zaten bir sonraki yarışta daha kötü araçla yarışıyor. Sezonun 10 yarış olduğunu varsayarsak: Bu adam ilk 7 yarışta upgrade yapmadan research pointlerle aracını geliştirse, son 3 yarış için tüm design pointleri harcayıp en iyi araca sahip olsa(ki mümkün değil abartarak söylüyorum) bile son 3 yarışı da galibiyetle tamamlasa bu adam 10 yarışta 75 puan almış oluyor. Yarış başına 7.5 puan alıp da şampiyon olmak mümkün değil. Bu taktiği uygulayan adam zaten ilk yarışlarda puan alma ihtimali olmayan (en iyi ihtimalle 11. sıra ve daha gerisi) bir takımı yönetiyordur. Önünde 10 takım var iken dediğim gibi 75 puanı alıp şampiyon olunması mümkün değil. Ha sezon başında bu adam ilk 10 a girip puan alabilecek seviyede ise zaten böyle bir taktik yapmaz.
Bir de şöyle bir durum var: diyelim ortalama olarak yarışları 15.sırada tamamlıyorsunuz ya da puan sıralamanızda yeriniz sezon sonuna dek değişmeyecek(bir iddianız yok) Sezon sonuna doğru bir yarışa çıkıyorsunuz ve motor kondisyonunuz bir miktar düşük. Bu durumda motoru yeniler misiniz yoksa zaten hiçbir iddianız yok iken bir sonraki sezona mı saklamayı düşünürsünüz? Dürüstçe cevap verip bir sonraki sezona motor sakladığınızı varsayarak bunun da aynı durum olduğunu ve bir hile olmadığını düşünüyorum.
md-quotelink
medal 5000
5 years 182 days ago
Bu sorunu ben de zaman zaman dile getiriyorum. Bir kaç gün önce de yazdım maalesef bunu bir strateji olarak değerlendirenler var. Ali, motor saklarsın tabii ki, bunda bir problem yok. Fakat, Motor sakladın diye oyun sana ekstra ya da daha güçlü motor vermiyor sonrasında. Ben elite ligde 2 sezondur zar zor kalıyorum. %95 üzeri yarışta online oluyorum. Bazı arkadaşlar sezonun son 3 yarışı ayar yapıp yarışmaya başlıyor. O zamana kadar takımları zayıf olduğundan, herkesten fazla tasarım puanı topluyorlar ve evet son 3-4yarış, biriken bu extra buanları da kullanıp, ligin en iyi aracına sahip oluyorlar. Ben 13 yarışta zar zor 10 puan toplamışım, bu tktiği yapan hemen ilk 3 olmaya başlıyoryfışlarda, benim gibi olanları aşağıya itiyor. Böyle güzel bir oyunda buna strateji diyemiyorum ben. Oyunun kalitesini ve oyuna bağlılığı düşürüyor bu, 17 yarışlık sezonda 3 yarış oyuna ilgi gösterip ligde kalmak bu oyunun hedefi olmamalı. Oyuna katılım teşvik edilmeli. Haa, oyunu yapanlar der ki, bu oyun böyle, işine gelen oynar...o başka tabi.

md-quotelink
medal 5000
5 years 181 days ago
Aslında daha güçlü motorla yarışıyorsunuz. Şöyle ki: ilk 10 a girme ihtimalinizin olmadığını varsayarsak, ilk 9 yarışınızı 2 motorla tamamlarsanız geriye kalan 8 yarışa da yeni motorla başlayarak puan alma ihtimalinizi arttırırsınız. Bahsettiğiniz duruma benzer bir durum olduğunu düşünüyorum. Sanırım şikayet edilecek başka bir taktikten bahsettim:) Örnek verdiğiniz durumu simüle etmeye çalışıyorum: 17 yarışın 14 ünde design point + research pointlerle aracınızı geliştirme imkanınız var. Hele ki bahsettiğiniz gibi bir sezonda 10 puan topladıysanız sizden çok daha güçlü rakipleriniz var ve çok güzel research pointler alıyorsunuz. Leveliniz doğrultusunda da yarış başına 16 puan alıyorsunuz. Öncelikle bu imkanlarla 14 yarışta 10 civarı puan topluyorsanız inanılmaz güçlü rakiplerin bulunduğu bir ligde olmalısınız ama bu durum güzel research pointler almanızı sağlarken bu kadar az puan toplamanız acaba farklı bir ligde yarışmanız gerektiğine bir işaret değil mi? Gelelim "hile" yaptığını düşündüğünüz arkadaşların durumuna. Yarışarak size geçemeyeceğini düşündüklerine göre bu arkadaşların leveli sizden bayağı düşük olmalı. Bu durumda level farkından dolayı düşük levelli arkadaşlar güzel research point toplamıştır diye düşünebilirsiniz ama bu arkadaşların leveli düşük ise:
-staff leveli daha düşük olduğundan dolayı:
i.araçlarının stock hali sizden daha kötü,
ii.antrenmanla sürücü geliştirmeleri daha kötü,
iii.research point alma yeteneği daha düşük,
-headq. leveli de daha düşük olduğundan dolayı:
i. yarış başına daha az design point alma, 
ii. daha az part üretme gibi size karşı dezavantajlara sahip.  
16 level olan bir takımda zaten 8-9. yarıştan sonra yarış performansınızı etkilemeyecek reli. ve cooling haricindeki diğer tüm alanlarda maksimum puana erişirsiniz. 14. yarıştan sonra kesinlikle daha kötü araca sahip olduğunuzu düşünüyor olsanız bile aradaki bu 5-6 yarışta ciddi puanlar alabiliyor olmanız gerekiyor. Bu böyle biraz kendimi sizin yerinize koyarak sesli düşünüyormuşum gibi oldu ama düşüncelerim bu şekilde. 14 yarış boyunca bu arkadaşlardan daha iyi bir araca sahipken onların 3 yarışta kazanacağı puanlardan daha fazla kazanıyor olmalısınız. Ligde aynı kişiye ait birden fazla hesap olabilir mi? Ya da iyi araca sahip olanların bilerek son 3 yarışta yarış kaybediyor olma ihtimali var mıdır?
md-quotelink
medal 5000
5 years 181 days ago
Ali Karacaer, iyi niyetle yazdığınızdan şüphem yok. Uzun uzunda yazmışsınız ama sizin yazdıklarınız sadece varsayımlarınıza dayanıyor. Ligimizde neredeyse herkes birbirine denk. Çaylak ligimizde dahi 16 seviye olan takım var. Pro ligimizde de Elite ligten düşen 17 seviye takım var. Tabi.daha düşük takımlarda var ama özellikle Elite ve Pro ligte şartlar çok yakın ve zorlu. Yani bu hileyi sizin sandığınız gibi düşük levelli takımlar yapmıyor. Benden de daha uzun süre oyunda olup bunu yapan var. Verdiğiniz motor örneği de aslında bir hile ama bizim bahsettiğimiz kadar etkili değil. Çünkü bizim bahsettiğimiz olayı yapanlar, son bir kaç yarış kala tasarım binalarından gelen puanları dağıttıklarında, araçları ligte ki en iyi araç durumuna geliyor.. O ana kadar şampiyonu da zaten belli olduysa kafadakiler de son yarışlara boş çıkınca, bu arkadaşlar ard arda duble yapıp, 17 yarış boyunca 30 puan toplayan adamı ligten düşürüyorlar.  Bu gün oyunun kurucusuna ve yardımcısına da yazdım konuyu, onlar da bu bir hile değildir derlerse, biz de oyuna girmeden Elite kalacağız diğerleri gibi. Bu oyun düzenli girip ayarlarını yapana, puanlarını olması gerektiği gibi dürüstçe dağıtana ceza, girip kurulum bile yapmayanlara ödül verecek şekilde oynanacaksa, biz de alırız o ödülü, zamanımızı da harcamayız her Allah'ın günü. Bu oyunu kuran adam oyuna girilmeden oynansın diye yaptıysa, biz de girmeyiz olur biter. Son karar artık onlarda, ne derlerse bizde uyacağız.
md-quotelink
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right

You must be logged in to post a reply.