ios-personmd-notifications md-help-circle

Profile

  • Guest
    medal 0
  • Posts: 21
  • Post Likes: 3765

Notifications

  • No Unread Notifications

Official
Fejlesztői közlemény: A szimuláció fejlesztésének hátteréről

warning
This thread is closed. Threads older than 6 weeks are closed automatically. To continue this discussion, create a new thread.
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right
medal 5000
5 years 149 days ago (edited 5 years 146 days ago)
Kedves menedzserek!

Darren Price (aka. Dazaster) nevezetű fejlesztőnk roppant örömteli közleményét olvashatjátok alább:

"Nagyon keményen dolgozunk azokon a problémákon, amiket mostanában észlelhettetek mind a mobil, mind pedig a böngészős alkalmazásban. Ennek jegyében vettük górcső alá az esőt és az esőhöz kapcsolódó haladó beállításokat is. Úgy vettük észre, ezzel gyűlt meg a legtöbb játékosnak a baja. Különösképpen akkor, amikor az eső elállt, de a pálya még vizes maradt.

Előszöris elnézést, hogy ilyen sokáig tartott a problémák javítása. Nagyon sok változó játszik itt szerepet. Bizony előfordult, hogy amint azt hittem, sikerült mindent megoldani, bizonyos beállítási lehetőségektől vagy időjárási lehetőségektől csődöt mondtak a korábbi próbálkozásaim. 


Mindenesetre most úgy gondolom, hogy a munka jelenlegi fázisában sikerült megvizsgálnom az összes lehetséges együttállást, a szimuláció pedig végre úgy viselkedik, ahogy én szeretném.


A mai napon GMT szerint 16:00 körül állítom át a szimulációért felelős kódsort
 [ez a poszt 2018.11.21-én, szedán készült, az említett időpont magyar idő szerint 17:00-át jelent. - Sanyi]. A kódsornak ez a része címzi a haladó stratégiai beállításokat, tehát emiatt kaptátok a rossz gumit vagy állt ki az autótok rosszkor. Eszközöltem pár változtatást annak kapcsán is, ahogy a pálya száradt az eső abbamaradás után. Ezentúl gyorsabban fog száradni. A pálya elázásának gyorsasága viszont marad a régi.
Meg kell említeni még néhány dolgot a haladó stratégiai beállításokkal és a működésükkel kapcsolatban. Most már úgy kell működniük, ahogy elvárnátok.


Ha esik az eső, mielőtt a verseny kezdődik: a játék csak akkor teszi fel az esőre szánt gumidat, ha a mm-ben megadott küszöbértéket a víz átlépi.


Tehát: ha eső gumit állítasz be 3mm víz fölött, de a verseny kezdete előtt a víz csak 2,2mm, akkor az első etaphoz alapból választott gumival fogsz rajtolni. Csak akkor áll ki az autód a boxba, ha a víz átlépi a 3mm-es küszöbértéket.


Ha a pályán 3,4mm víz van, az esőre választott gumin fogsz rajtolni.


Még valami az esős gumiválasztással kapcsolatban: ha a verseny közepén kezd el esni, te pedig már eleve az esőre választott gumin vagy, a rendszer nem hív ki a boxba!


Az eső elállására választott forgatókönyv csak akkor lép életbe, ha a nedvesség az esőhöz választott gumid értéke alá csökken. Pont úgy, mint a fentebbi, 3mm-es példánál, azonban itt számít az is, hogy átléptük-e a körök számát, amit az eső elállására vonatkozó beállításnál adtál meg.


Tehát ha közepes gumit állítottál be 3 körrel az eső elállása utánra és ezalatt a pálya nedvessége is 3mm alá csökken, akkor az autód ki fog állni a boxba közepesért.


Ha a rendszer automatikusan kihív a boxba, látni fogod a taktikai ablakban, ahogy a gumi átvált a haladó beállításban megadottra. Vagyis ha a kör végéig 3mm lesz a nedvesség, a gumi átvált az esős beállításodra. Ettől függetlenül el tudod halasztani a kiállást, ha a versenyződet még kint tartanád, sőt a keveréket is meg tudod változtatni. Látni fogod, hogy a tényleges kiálláskor valóbab azt a gumit kapod, amit menet közbe választottál, mivel ezzel felülírtad a játék előtti beállításaidat.


Ugyanez vonatkozik az eső elállására is.


Ha nincs eső és a nedvesség 0mm, akkor azt a gumit kapod, amit az alap takikád szerint kapnod kell. Figyelem! Ha esős gumit állítottál be az alaptaktikádban, nem fogsz száraz gumit kapni, ha csak ezt a döntést te magad verseny közben felül nem írod.


Ha továbbra is találkozol a korábbi problémákkal, nem úgy működnek a dolgok, ahogy itt le vannak írva vagy ha nem világos ez az egész, bátran tedd szóvá ennél a bejegyzésnél válaszként. Bele tudunk nézni a versenyek előzményibe 7 napra visszamenőleg, és én is ebből dolgozom, ha a rensdszer mesterséges inteligenciájának a működését fejlesztem.


Dazaster"



Frissítés - 2018.11.22.

"Az éjszaka folyamán [2018.11.21-éről 22-ére virradó éjjel - Sanyi] visszajelzések szerint az eső teljes felszáradása után is hajlamos volt azt hinni a szimuláció, hogy a pálya vizes maradt. Páran azt is jelentették, hogy a versenyzőjük kiállt azért a keverékért, amit azt megelőzően már felrakatott.

Valószínűleg ezt a két hibát ki fogom tudni javítani, az új kód részlet pedig magyar idő szerint 14:00-kor lép majd életbe."
md-quotelink
medal 5000
5 years 149 days ago (edited 5 years 146 days ago)
Értesüléseim szerint a ma észlelt furcsaságokon is dolgozik az emberünk. A javított kódsor magyar idő szerint 10:00 körül lesz aktív. Ezután a hirtelen 0,9mm-ről 5mm-re ugró vízszint nem ismétlődik meg.

Ha bármi észrevételetek van, jelezzétek kérlek: itt, vagy a fórum releváns szegmenseiben.
md-quotelink
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right

You must be logged in to post a reply.