ios-personmd-notifications md-help-circle

Profile

  • Guest
    medal 0
  • Posts: 21
  • Post Likes: 3765

Notifications

  • No Unread Notifications

Game
Hava durumu tahmini saçmalığı

Hava durumu sponsoru fark sky dan memnunmusunuz

33.33% (8)
Evet
66.67% (16)
Hayır
warning
This thread is closed. Threads older than 6 weeks are closed automatically. To continue this discussion, create a new thread.
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right
medal 5000
4 years 315 days ago (Last edited by Eren Albayrak 4 years 315 days ago)
Arkadaşlar bilindiği üzere hava durumu tahmini dark sky tarafından veriliyor , lakin kendi sitesinde yaptığı tahminler yarışa yansımıyor merak ediyorum tek sorun yaşayan ben miyim , kurulum yapıyorum dark sky dan kontrol ediyorum hemde yarışa 30 dk kala son kontrolleri yapıyorum , yarışa girdiğimde bambaşka bi hava bunu 2 ayda 3 kere yaşadım ben memnun değilim sizlerinde görüşünü merak ediyorum
Bu arada fark sky yazmışım başlığa klavye azizliği kusura bakmayın
md-quotelink
medal 5000
4 years 315 days ago
Hava durumunun altında zaten gerçek hava durumuna bakmayın yanıltıcı olabilir yazıyor siz oyundaki havaya bakın
md-quotelink
medal 4913
4 years 315 days ago (Last edited by Hakan Yüksel 4 years 315 days ago)
Yani bir uyarı vermeden , yarışa 7-8 dk kalan hava değişimini normal karşılamak gerekiyor öyle mi. 😀😀😀 Tuhaf kendi sitesinde darksky.net verdiği tahminler fasafiso o zaman peki... Şuan Almanya grand prix tahmin yağmurlu lakin an itibariyle hava açık bu durumda yarışa 10 dk kalmışken kuru piste göre yaptığım kurulumun boşa gitme ihtimalini en aza indirmek için ne yapmak gerekir , tahmine güvenmiyosam ne yapicaz 
md-quotelink
medal 5000
4 years 314 days ago
Eğer yağmur ihtimali veriyorsa veya ara sıra yağmur varsa kurulumu son 20 30 dk ya bırakın ayar daha sağlam olur
md-quotelink
medal 5000
4 years 314 days ago
Veriyi darksky.net'ten alıp oyuna entegre ederken bir takım sıkıntılar yaşandığı ortada. Gerçek zamanlı hava durumu tahmini yerine, oyun içi rastgele hava durumu uygulamasına geçmeleri daha makul bir yol olur. Hava durumu değişkeni, gerçek zamanlı olmalı diyorlarsa alternatif olarak darksky'dan vaz geçilip, daha güvenilir/sağlam kaynakların verilerini değerlendirmeyi de düşünebilirler.

Geçenlerde, yağışlı bir yarışta bunu merak ettiğimden açıp darksky.net üzerinden pistin olduğu lokasyonu inceledim. Oyun içinde 2,8 mm birikinti varken, darksky o bölgenin kuru olduğunu gösteriyordu. Ne anladım bu işten? Sırf bu tutarsızlık yüzünden her yarış öncesi kurulum aşamasında 3 jeton verip, ideal ayarların uygulanmasını mı seçeyim?
md-quotelink
medal 4913
4 years 314 days ago

Ugur
Eğer yağmur ihtimali veriyorsa veya ara sıra yağmur varsa kurulumu son 20 30 dk ya bırakın ayar daha sağlam olur



Bende onu diyorum zaten yarışa az bir süre kala ayar yapsakta farketmiyo, bi anda hiç bi uyarı olmadan hava değişiyor , drksky.net ten bakarak kurulum yapsam bu sfer tam tersi oluyo bilinmezlik üzerine oynuyoruz
md-quotelink
medal 5000
4 years 314 days ago
Yaniıi
md-quotelink
medal 5000
4 years 313 days ago
Sefa nın da dediği gibi oyun içi rastgele hava durumuna geçilmesi lazım. Motorsport manager deki gibi 5-10 tur sonrasını gösteren hava durumu sistemi olmalı. Gerçek F1 de olan bir sistem bu. Biz ise karambole oynuyoruz pite giriyoruz pat diye yağmur başlıyor tekrar giriyoruz. Şanslıysan pitin yağmura denk geliyor yoksa yarışın mahvoluyor
md-quotelink
medal 5000
4 years 313 days ago
Benim bahsettiğim rastgele hava koşulu o tür bir şey değildi. Mesela Türkiye yarışını ele alalım, gün içerisinde 20:00'da Türkiye yarışları yağışlı geçiyorsa 21:00 ve 22:00 yarışları kuru havada gerçekleşsin, 23:00'da tekrar yağmura dönsün gibi saatlik/yarışlık bir rastgeleliği dile getiriyorum. Bir başka şekilde şöyle ifade edeyim; gerçek dünyadaki hava durumundan bağımsız olarak, yarışlar rastgele bir hava koşulu ile başlasın ve yarış esnasında hiçbir değişikliğe uğramadan o şekilde tamamlansın. Gerçi o zamanda yağışlı durumlarda ortaya çıkan strateji savaşlarının tüm esprisi ortadan kalkmış olacak. Bir çok kişi gibi ben de oyundaki hava durumu verilerinin, gerçek hava durumu verileri ile eş zamanlı olmasını ve bu konuda tutarlılık göstermesini istiyorum. Eğer bunu sağlayabilecek bir alt yapı söz konusu değilse oyunun kendi rastgele hava durumu koşullarına geçmesi fikrini ortaya attım sadece.


Oyuna ilk başladığım 2017'deki dönemleri hayal meyal hatırlıyorum ama çok net hatırladığım bir şey var. O zamanlar oyunun ayar/kurulum yapısı şimdiki kadar basit bir düzeyde değildi. Ön kanat için ayrı, arka kanat için ayrı, süspansiyonların her biri için ayrı gibi envai çeşit değişkeni ayrı ayrı düzenleyerek yarışlara hazırlık yapılırdı. Bu tür komplike bir yapı şematiği pek çok oyuncuya karışık ve anlamsız geldiği için yarışa hazırlık faslı bugünkü basitleştirilmiş hale dönmüş. Oyuncuların tepkisi nedeniyle adamlar böylesi ciddi bir adım atmışken, "yarış esnasında x tur sonra yağış başlayacak/duracak" gibi bir göstergeyi ve buna yönelik alt yapıyı devreye geçirmezler kanısındayım.
md-quotelink
medal 5000
4 years 312 days ago
Gerçek hava durumu olması farklı bir heyecan katıyor ve ben de bunu seviyorum ama pite girdikten sonra tekrar girmek zorunda kalınması gerçekle de uyuşmayan bir durum. Benim de istediğim elbette mevcut hava durumu sisteminde kalınması ama böyle saçma olacaksa değişmeli ya da iyileştirilmeli. Bahsettiğim telemetri sistemi de aslında tahmine dayalı çünkü söylediğim oyunda birkaç tur sonrasını gösteriyor ve yüzdeler veriyordu. Şu turda yağacak demiyordu ama en azından daha makul ve gerçeğine yakın şekilde tahmin ve strateji yapma imkanı veriyordu. Bu oyunun formatı ve oynamak için F1 den anlama gerekliliği elbette harika. Hava durumu işini makul noktaya çektiklerinde neredeyse hatasız bir oyun olacaktır. Mevcutu onarmak ya da değiştirmek ise oldukça gerekli. 
md-quotelink
medal 5000
4 years 310 days ago
dark sky  tam bi saçmalık
md-quotelink
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right

You must be logged in to post a reply.