ios-personmd-notifications md-help-circle

Profile

  • Guest
    medal 0
  • Posts: 21
  • Post Likes: 3765

Notifications

  • No Unread Notifications

Game
Planlanmış Bakım

warning
This thread is closed. Threads older than 6 weeks are closed automatically. To continue this discussion, create a new thread.
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right
medal 5000
5 years 233 days ago
10 Eylül Pazartesi gününden itibaren saat 11: 00'e göre lastik aşınması aşağıdaki gibi yarış süresine göre ölçeklendirilecektir:

% 100 süreli yarış - lastikler mevcut oranın 0,5 katını
% 75 süre yarış - lastikler geçerli oranın 0.66 katını
% 50 süre yarışı - değişiklik yok
% 25 süre yarışı - lastikler mevcut oranın 2 katı aşınacak.

Piyasaya sürüldükten sonra uygulama sürelerinizde yeni aşınma oranlarını önizleyebileceksiniz. Değişimden 3 saat sonrasına yarışları erteleyeceğiz, böylece yarışa hazırlanan herkesin, kullanmadan önce aşınma oranlarını önizleme zamanı vardır. Yeterli verilere sahipseniz, yukarıdaki sayılardan farkı ve stratejinin ne gibi etkileri olacağını da anlayabilirsiniz.

Bu fikir nereden geldi?
Son zamanlarda sert lastiklerin hakimiyeti ile ilgili bir ipucunda, fayda sağlanan durumu iyileştirmek için önerilerde bulundum. Önerilerimden biri, lastik performansı konusunda genel bir fikir birliği sağlamak için, onları yarış süresine göre ölçeklendirmek zorunda kalmamızdı.

Bu önerin nedeni basittir. Tüm lastiklerin, yarış süresine bakılmaksızın aynı oranda giydiği sürece bir konsensüs elde edebileceğimizi düşünmüyorum. Örneğin, %25lik mesafeli bir yarışta 1 set sert lastik ile hiç pit stop yapmayabilirsiniz. Ya da, tek pit stop yapabilirsiniz ve herkes şikayet eder. Bu nedenle, yarış süresine göre aşınmayı ölçeklendirirsek, bütünlük oluşturacağız. Tüm yarış sürelerinde (%25-%100) lastiklerin aşınması orantılı olacak.

Değişimden sonra lastik dengesiyle ilgili şikayetler olsa bile, yönetim kuruluna daha kolay bir şekilde cevap verebileceğiz, çünkü muhtemelen belirli bir yarış süresinde sadece liglere değil, herkese uygulanacak.
md-quotelink
medal 5000
5 years 232 days ago
Hayırlı olsun.
md-quotelink
medal 5000
5 years 229 days ago
GÜNCELLEME
Yeni lastikleri en kısa zamanda ayarlayacağız. Yeni güncellemede şimdiki lastik aşınmalarını da ayarlamaya karar verdik. Güncellemeden sonra Hard lastikler Medium lastiklere yakın bir şekilde aşınacak ve Medium lastikler de yaklaşık olarak şu anki Softlar ile yaklaşık aynı aşınmaya sahip olacak.

Başta da söylediğimiz gibi, bu değişimin sonsuza kadar sürmesini beklemiyoruz. Sizlerden aldığımız geri bildirimler ile ayarlama yapmaya devam edeceğiz.
md-quotelink
medal 5000
5 years 229 days ago (edited 5 years 229 days ago)
Hayırlı olsun. Ama keşke %50 yarışlarda da aşınmayı arttırsalarmış. Çünkü eski sistemde neredeyse tüm yarışlar tek pit ile bitiyordu ve tek pit yapan takım kazanıyordu, yine aynı olacak. Oysa tek pit keyif vermiyor, detaylı hesap gerektirmiyor. %50 uzunlukta ki yarışlarda da aşınma değerlerinin artması, en az iki pit yapmak zorunda kalınması lazımdı.

.....

DÜZELTME...
Yazının başında H ve M lastiklerde değişiklik yapıldığı yazılıymış, tekrar okuyunca gördüm.
md-quotelink
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right

You must be logged in to post a reply.