ios-personmd-notifications md-help-circle

Profile

  • Guest
    medal 0
  • Posts: 21
  • Post Likes: 3765

Notifications

  • No Unread Notifications

Solved
Bıkkınlık Geldi...!

ios-checkmark-circle
This thread is closed because it is solved.
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right
medal 5000
5 years 226 days ago (edited 5 years 225 days ago)
Yarış içinde habersizce değişen yağış durumundan bıkkınlık geldi. Oyuna zaman ayıran bir çok oyuncu bu durumdan rahatsız ve oyunu bırakırsak bu yüzden bırakacağız. Gerçek zamanlı hava durumu için anket yapıldığını ve kazanan tarafın gerçek zamanlı hava durumu olduğunu biliyorum. Gerçek zamanlı hava durumu istenmesinin sebebini de biliyorum. Oyun gerçek F1'e benzer olsun, gerçekçi olsun diye böyle istendi. Fakat bu oyunda F1'den farklı olan bir çok şey var, bunlardan biri de gerçek zamanlı hava durumu. Oyun; kurulum aşamasında hava durumunu 15 dakika gecikmeli veriyor zaten. Yani biz başka bir hava durumu sitesine baksak bile, zamanı yanlış hesaplayabiliyoruz. Bunun yanında bir de oyun içinde yağış durumunun değişmesi var. Neymiş, F1'de varmış, burada da olsunmuş. İyi de arkadaş. Gerçek F1'de takımlar yağmurun hangi turda hangi dakika başlayacağını, kaç dakika, kaç tur süreceğini, yağış yoğunluğunun ne kadar olacağını, zeminde kaç mm yağış birikececeğini, yağış kesilince kaç tur sonra kaç mm'ye düşeceğini saniye saniye rapor olarak alıyorlar. Biz ise yarışa girmeden önce ne görürsek ona göre ayar yapıyoruz, öyle de kalıyoruz. Yarış içinde kaçıncı turda başlayıp, kaçıncı turda biteceğini, kaç mm olacağını asla bilemiyoruz. Durum böyle olunca oyundan keyif almak yerine sinir oluyoruz. Oyun dediğin şey, insanların keyifli zaman geçirmesine yarar. Oyun eğlence için oynanır. Sinir olmak için oyun oynanmaz. Şimdi ya bizim de yarış içi yağış durumunu görebileceğimiz bir menü eklensin yarış ekranının ayarlar kısmına, ya da yarış başladıktan sonra yağış durumunun değişmesine bir son verilsin. Eğer gerçek zamanlı hava durumuna uygun menü oluşturmak zorsa, o halde sanal hava durumuna geçilsin ve onun için bir menü oluşturulsun, biz de F1'de olduğu gibi kaçıncı tur başlayacağını, ne kadar süreceğini, kaç mm yağmur birikeceğini, yağış biterse zeminin kaç tur sonra kaç mm'ye düşeceğini o menüden takip edip, tıpkı F1'de olduğu gibi kesine çok yakın strateji belirleyelim. Sinir bozan bir oyuna devam etmek istemiyoruz. Bunu aynen iletirsen sevinirim Berkay kardeşim. Bizi düzgün şekilde tercüme edecek bir sen varsın, translate çevirisiyle anlatamayız bu durumu. İyice sıkıldık artık bu durumdan. Biz "Oyunda hiç yağış olmasın" demiyoruz. Olsun tabi ki, yağmur bu hayatın bir gerçeği. Hatta yapabilirlerse kar ve buz bile olsun isterse. Ama ne zaman ne olacağını biz de bilelim, ona göre önlem alalım, oyundan zevk alalım. Bu oyun bu haliyle devam ederse oynanmaz arkadaş. Hayatımda ilk defa online bir oyuna dahil oldum, insanları davet ettim, yeni başlayanlara anlattım, öğrettim, ama artık ben bile dayanamıyorum bu saçmalığa. Oyunu kuranın da, yöneticilerinin de iyi niyetli insanlar olduğundan şüphem yok. Fakat yanlış yapıyorlar, böyle devam etmemeli..
md-quotelink
medal 5000
5 years 226 days ago
Katılıyorum
md-quotelink
medal 5000
5 years 226 days ago
Kayhan Polat arkadaşımızın dediklerine katılıyorum. Kıytırık Android, İOS (örneğin MM1) oyunlarında bile yağmurun ne zaman yağacağı ne zaman kesileceği dakika dakika haber veriyor. Gerçek zamanlı hava koşuluna bağlı bu oyunda hiç bir şekilde bilgilendirilmiyoruz. Hadi yarış öncesini geçtik, yarış esnasında yağmurun ne zaman yağacağı ve kesileceğine dair hiçbir bilgi yok. Oyun yağmurlu havalarda çekilmez hale geldi. Severek oynadığım bu oyunu böyle giderse bırakmak zorunda kalacağım. İlgilenmeniz dileğiyle saygılar.
md-quotelink
medal 5000
5 years 223 days ago
Bir kaç gündür internetim yok :) Gördüğüm gibi yönetime ilettim cevap geldiği an en kısa sürede buraya yazmaya çalışacağım.
md-quotelink
medal 5000
5 years 223 days ago
Teşekkürler Berkay, kolay gelsin :)
md-quotelink
medal 5000
5 years 223 days ago
Şimdi, şöyle başlayayım;

Gayet güzel bir öneri. Olması çok güzel olurdu ama günümüzde F1 takımları bile anca bizim gibi hava durumunu araştırarak öğrenebiliyor. Her ne kadar radar da olsa bu durum bu şekilde. Yarışlardaki radar sistemi vs vs için internette mevcut olan siteler var tabiki bakabilirsiniz yarışlarınız için ama unutmamak gerek ki bu bir oyun ve yağmur da bir doğa olayı. Yani, gerçek hayatta bir Formula 1 yarışı izlerken bütün takımlar radarlarına kitlense bile yağmur işi değişebilir (almanya gp). Bunun için oyuna örneğin yarış öncesi hava durumu sekmesinde ''yarış esansında yağmur yağma riski %30'' vs gibi bir sistem getirilebilir ancak ama bu da tahmin edilememezliği ve strateji konusunda çıkacak süprizleri bozar. Kısacası yağmurun bütün olayı tahmin edilememezliği zaten :) Yağmursuz yarış da isteyebilirsiniz ama o zaman ne anlamı kalıyor? Umarım kendimi ve yönetimi açıklayabilmişimdir :) Bir sorunuz vs vs varsa forumdan ya da bana özel mesaj atarak iletebilirsiniz. Teşekkürler :)
md-quotelink
medal 5000
5 years 223 days ago
Öncelikle emeğin için teşekkürler kardeşim. Lakin F1 takımları hava raporlarını kesine çok yakın bir şekilde dakika dakika alıyorlar, yarış içinde almaya da devam ediyorlar. Orada yanılma payı çok az. Kaldı ki onlar dünyanın parasını kazanıyorlar, biz para kazanmıyoruz, bu oyunu eğlenmek için oynuyoruz.. Bak bir yerde beni tam anlamamış yönetim. Ben yağış olmasın demiyorum. Olsun tabi, hatta yarış içinde de yağış durumu değişsin. Online olmayan da strateji değiştiremeyeceği için kaybetsin. Ama biz bu tahminleri bir panelde görelim diyorum. Yani bizim isrediğimiz yağış olmaması değil, yağışla ilgili ayrıntılı bilgi veren panel istiyoruz biz. Onu yapamıyorlarsa, işte o zaman yarış içinde değişmesin diyoruz. Yoksa yağışsız F1 olur mu? Doğa olayı olduğunu yazdım zaten bende. Yapılacak ayrıntılı panelde de hata payı olabilir, ona da eyvallah. Ama F1'de ki gibi cüzi şekilde olsun. Dediğim gibi, F1'dekiler bu işten dünyanın parasını kazanıyorlar, ceremesini çekecekler mecburen. Ama bu oyuna kayıt olan insanlar oyuna cereme çekmek, strese girmek için kayıt olmuyor, keyifli zaman geçirmek, eğlenmek için kayıt oluyor, maddi bir kazançları yok. Keyfi kaçınca da oyunu bırakıp gidiyor. Yönetimin bunu iyi anlaması lazım. Umarım herkesi menmun edecek bir karar olur, tekrar teşekkürler :)
md-quotelink
medal 5000
5 years 215 days ago
evet durum bence iyi. Ufak tefek sürprizlerin olması bence daha da heyecan katıyor. 
md-quotelink
medal 5000
5 years 192 days ago
Mevcut durumdan ben şahsen memnunum. Zaten yarış içinde son zamanlarda yağışın durup başlama sayısı 2 yi geçmiyor ki yağış durur durmaz pist kurudu hemen kuru lastiğe geçelim diye bir durum yok. Gerçekçilik üzerinde yoğunlaşan arkadaşlar için: farkındaysanız gerçek F1 yarışında da yağışın başlama ve bitiş anlarına ek olarak pistin bazı bölgeleri yağışlı olmasına rağmen bazı bölgeleri daha kuru olabiliyor. Bu durumda wet ya da inter lastik kullanmak takımların kararı ve pistin bazı bölümlerinde inter bazı bölümlerinde wet lastik daha hızlı oluyor. Öngörülebilir olmaması heyecan katıyor ve başka başlık altında online olup olmayan arasında fark olmalı düşünceleriniz için size süper bir fırsat işte. Online olan pitstop stratejisiyle öne geçebiliyor.  
md-quotelink
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right

You must be logged in to post a reply.