ios-personmd-notifications md-help-circle

Profile

  • Guest
    medal 0
  • Posts: 21
  • Post Likes: 3765

Notifications

  • No Unread Notifications

Guide
Közérdekű: Ligára hivatkozás a fórumon

md-lock
This topic has been closed by the moderator
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right
medal 5000
5 years 104 days ago (edited 5 years 104 days ago)
Sziasztok!

Ezt a posztot azért hozom létre, hogy segítsem a ligáitok promózását, illetve a fórumon történő "ügyintézést". Sokatok kicsit szájbarágósnak fogja érezni, de szeretném ezt a fiss fórumhasználók figyelmébe is ajánlani.

Szóval:

Valahányszor a ligátokra hivatkoztok, szükség van annak az egyértelmű elérési útjára. Gondoljatok csak bele: ha toborozni szeretnétek vagy a fejlesztőknek hibát szeretnétek bejelenteni, akkor mindenképpen szükségetek van valamire, amire rá lehet kattintani vagy minimum beírni az URL-be.

Minden ligának (de amúgy minden menedzsernek, versenyzőnek, csapatnak, sőt: versenynek is!) van egy egyedi azonosítója, ami megjelenik az URL végén. Az én ligám példáján megmutatom, hogyan is néz ez ki:

Ha kiválasztom a "Bajnokság" (vagy "League") menüt, megváltozik a böngésző URL-je erre:
https://igpmanager.com/app/p=league&id=25264&tab=info

Mi egy azonosítót keresünk. Angolul ezt gyakran rövidítik ID-nek, ezért jelen helyzetben is ezt keressük. Tehát: "id=25264" URL-részlet alapján a ligám azonosítója 25264.

Ennél egyszerűbb ha csupán linkeljük a bajnokságunkat. Itt a fórumon szerencsére van is lehetőség link beágyazására! Ha az alkalmazást használjuk, akkor a megosztás gombot kell keresnünk és vágólapra tudjuk helyezni a bajnokságunk linkjét.

Az azonosítóra mégis sokszor szükségünk van. Például a fejlesztőknek egyszerűbb dolguk van, ha panasz esetén tudunk a ligánkra ID-vel hivatkozni. De mutatok még valamit!

Az igazán érdekes az ez:

HIGPC - FIAF1H

MTWTFSS at 18:30
75% race distance igp-car 2 cars per team 2.0x race speed
RookieProElite
Teams91416
Reputation509351255332
See league



Hogy hoztam ezt létre?
Egyszerűen csak beírtam a bejegyzés készítésekor, hogy "[ league ]" (csak teljesen egybeírva a kapcsoszárójeleket a szóval), majd szóköz nélkül a ligám azonosítószámát, tehát azt, hogy "25264" (ti nyilván más számot kell, hogy beírjatok). Végül lezártam azzal, hogy "[/league]" - ezt szintén szóköz nélkül. És már kész is a táblázat, ahol két helyen is rá lehet kattintani a bajnokság oldalára. Látható szép nagy betűkkel a liga neve, de ráadásul az is, hogy szintenként mennyi az átlagos hírnév (reputation). Sőt, a főbb paraméterek is (hány autós bajnokság, versenytáv, verseny sebessége, verseny időpontja).

Végezetül szeretném figyelmetekbe ajánlani ezt a fórumbejegyzést, amely arra hivatott, hogy nagyjából valós időben sorrendbe álltsa a jelenleg futó legerősebb bajnokságokat. Az előbb megismert táblázatok itt is szerepelnek.

Nagyjából ennyi. Ha bármi kérdésetek van, keressetek bátran. Kommentben, privátban, de akár Facebookon is!
md-quotelink
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right

You must be logged in to post a reply.