ios-personmd-notifications md-help-circle

Profile

  • Guest
    medal 0
  • Posts: 21
  • Post Likes: 3765

Notifications

  • No Unread Notifications

Open
Lastikleri neye göre seçiyoruz

warning
This thread is closed. Threads older than 6 weeks are closed automatically. To continue this discussion, create a new thread.
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right
medal 5000
4 years 359 days ago (Last edited by Sefa NY 4 years 359 days ago)
Merhaba.
Lastik seçimleri konusunda ciddi problemler yaşıyorum ve bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.
Yarış süresi %75, yarış hızı ise  2.0 olan bir ligde olduğumun ön bilgisini vereyim.

Dün Abu Dabi yarışımız gerçekleşti ve yarış sırasında hava sıcaklığı da 25-26 derece civarındaydı. Mantık olarak o yarışa çıkarken H lastik kullanmak gerekiyordu ancak ligimdeki pek çok takım (buna ben de dahilim) S lastik ile yarışa başladı ve M ya da H lastik seçenlere göre çok daha iyi tur sonuçları elde etti. Gün içerisinde benim ligimle aynı koşullardaki diğer liglerin yarışlarına baktığımda da S lastik tercih edenlerin daha verimli sonuçlar yakaladığını gördüm. 

Bu olay tüm sezon boyunca neredeyse bu şekilde devam etti, M ve H lastikleri sezon boyunca hiç kullanmadım desem yalan olmaz. Zemin kuru olduğu müddetçe, hemen hemen her pistte S lastik kullanmak, optimal sonuçları veriyorsa M ve H lastikler neden var ya da bu lastikleri hangi koşullar altında tercih edip kullanmamız gerekiyor? Bu noktada, yakalayamadığım/fark edemediğim ince bir detay mı var yoksa lastik seçimi konusunda oyunun bir takım eksikleri mi mevcut?
md-quotelink
medal 5000
4 years 359 days ago
Bazı pistlerde hava sıcaklığına göre m lastikle s lastiğe yakın bi performans yakalamıştım ama s lastik dedigin gibi bana göre de en iyi sonucu veriyor. Konuya hakim birisi açıklama yaparsa cidden güzel olur.
md-quotelink
medal 5000
4 years 354 days ago
Yok mu bu konuda bilgisi olan, beni aydınlatabilecek birisi?
md-quotelink
medal 5000
4 years 352 days ago

Sefa
Yok mu bu konuda bilgisi olan, beni aydınlatabilecek birisi?


Birkaç ay önce oyuna bir lastik aşınma güncellemesi geldikten sonra, Avrupa ve Monaco'da ss kullanmak hariç, diğer pistlerde s lastik tek seçenek gibi oldu. Önceden de H takan yarışı alırdı, sadece bir iki pistte S lastik ve Avrupa ile Monaco'da yine Ss lastik kullanırdık. O güncellemeden sonra H lastik öldü. Bu güncellemeler yaz sonu veya kış başında geldiği için hiçbirimiz bu yeni değerleri yaz aylarında deneyemedik. O yüzden kimse bir şey bilmiyor ve yazamıyor. Yazın en sıcak günlerine bakıp sonucu hep beraber göreceğiz. Sanırım H ve M için 30 derecenin de üzerinde sıcaklıklar lazım artık. Onun dışında havayı boş verin ve sadece aşınma değerine göre lastik seçin derim. Monaco ve Avrupa'da ise pist süreleri kısa ve aşınma az olduğundan ss işe yarıyor. İyi yarışlar.

md-quotelink
medal 5000
4 years 351 days ago
Açıklama için teşekkür ediyorum Kayhan bey.
md-quotelink
medal 5000
4 years 348 days ago
Bir şey değil, iyi eğlenceler.
md-quotelink
medal 5000
4 years 341 days ago
Pist verisindeki asinmaya bakmak lazim cunku turlarin sonunda pati cekip geri kaliyor
Asinma azsa S en mantiklisi
 
md-quotelink
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right

You must be logged in to post a reply.