ios-personmd-notifications md-help-circle

Profile

  • Guest
    medal 0
  • Posts: 21
  • Post Likes: 3765

Notifications

  • No Unread Notifications

Open
DRS ve ERS Nedir?

warning
This thread is closed. Threads older than 6 weeks are closed automatically. To continue this discussion, create a new thread.
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right
medal 5000
3 years 96 days ago
Eğer oyunda yeni iseniz ve gerçekten çoğu kişi gibi DRS ve ERS' i bilmiyorsanız bu terimleri ufak açıklayalım.

DRS (Drag Reduction System)


DRS Evet oyunda yarışta iken otomobilinizin üzerinde çıkan bir yazı. Genellikle üçüncü turdan sonra kullanıma sunulur ve ERS(KERS) ile aynı zamanda açılır. Peki neden DRS bu kadar önemli? DRS rakibinizin sizin otomobilinizle bir saniye kadar bir fark varken kullanabileceğiniz normalde görülen arka kanatların açılmasıyla araçtaki yere baskısı azalmasıdır. Bu azalma ile aracınızın hareket kabiliyeti ve hızı artar. Fakat biz bu olayı oyunda sadece DRS yazısı ile görebiliyoruz. DRS hemen her yerde kullanılamaz her pistin özel DRS bölgeleri bulunmaktadır ve bu bölgelerde otomatik DRS açılmaktadır.





ERS (KERS- Energy Recovery System - Kinetic Energy Recovery System)

ERS yani Türkçe hali ile ''Enerji geri kazanım sistemi'' Oyun içerisinde üçüncü turda açılan ve araç hızını arttıran bir sistem. Genelde Formula 1' de ince bir ses halinde duymak mümkün. Oyun içinde ise en dikkatsizce kullanılan bir özellik. ERS' in kullanım yerleri oldukça karıştırılıyor ve en büyük hata DRS ile beraber kullanılması. ERS (Bir hatam varsa yorumlarda belirtiniz) genel olarak viraj çıkışları, DRS alamadığınız durumlarda rakiple farkı kapatmak amaçlı, Hızlı tur ve fark açmak amaçla kullanılabilir. Fakat ERS kullanımınız yarış stratejinizi olumlu yada olumsuz etkileyebilir.



md-quotelink
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right

You must be logged in to post a reply.