ios-personmd-notifications md-help-circle

Profile

  • Guest
    medal 0
  • Posts: 21
  • Post Likes: 3765

Notifications

  • No Unread Notifications

Game
Lastik aşınması

warning
This thread is closed. Threads older than 6 weeks are closed automatically. To continue this discussion, create a new thread.
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right
medal 5149
1 year 319 days ago
Turkiye pistinde, antreman turlarinda soft lastiğin %11 , medium lastiğin %8 aşındığını gordum, 10 tur soft ve 17 tur medium taktik uyguladim, yarisin son 3 turunda 8 sn ondeyken ve lastiklerim %20 civari kalmasi gerekirken %4e dusup lastik bitti, arac yavasladi ve kaybettim. Bu bir hesaplama hatasi mi yoksa oyunla ilgili bir problem mi? Bu arada igp manager tools kullaniyorum. Aciklarsaniz sevinirim
md-quotelink
medal 5000
1 year 318 days ago
Merhabalar,

 Antrenman turundaki lastik aşınması (soft lastiğin %11, medium lastiğin %8 aşınması) orta pushtayken alınan veridir. Yarış içerisinde daha yüksek push kullandıysanız lastik aşınmanız antrenman turundaki aşınma yüzdesinden daha fazla olacaktır. Bu yüzden lastik aşınma yüzdesini görece soğuk ve yüksek push gerektiren pistlerde biraz daha fazla almalısınız. iGP Manager Tools girilen antrenman turundaki aşınmayı matematiksel olarak hesaplar.

 Taktiksel olarak lastiğin yüzde 40'ın altında düşürülmesi önerilmez. Bu noktadan sonra lastiği ısıtmak çok zor olacak ve daha yüksek push gerekecektir. Daha yüksek push, daha yüksek lastik aşınması demek. Bu yüzden yüzde 40'ın altında lastik aşınması, hesaplanandan çok daha fazla artacaktır. 

 Yine de yarış içerisinde tam olarak ne olduğunu görebilmem için yarış bilgilerinin ekran görüntüsüne ihtiyacım olacak. Yarıştığın pist, kendi aracını seçip; tur tur şu bilgileri paylaşırsan daha fazla yardımcı olabilirim. 

 Resim yüklemek için https://imgyukle.com/ adresinin kullanabilir, resim url adresini resim yükle bölümüne yapıştırıp, forumda resim paylaşabilirsin.

200x200


md-quotelink
medal 5149
1 year 318 days ago
Genel olarak konuyu anladim, tesekkur ederim. Farkli bir tecrube oldu, 8 saniye farkla onde oldugum yarisi kaybettim. Sormak istedigim bir konu daha var, eger antreman turlarinda gelismis ayarlar kisminda yuksek push secilirse, cikan aşınma verileri yuksek pusha gore mi olur?
md-quotelink
medal 5000
1 year 318 days ago
 Maalesef gelişmiş ayarlardaki push tercihi antrenman turunu etkilemiyor. Sıralama turu ve yarış içi için geçerli. 
Oyun bu noktada biraz tahmin edilemez olmak istiyor.  Pistlerde kullanılması gereken ortalama pushu kendin keşfetmeni ona göre yakıt ve lastik tercihi yapmanı istiyor. 

 Yine de antrenman turu verisi tamamen alakasız değil. Oyunu oynadıkça hangi pistte yüksek push, hangi pistte düşük push ağırlıklı oynayacağını , antrenman turundan ne kadar şaşacağını öğrenecek ve ona göre taktik yapabileceksin.
md-quotelink
medal 5000
1 year 318 days ago
Bu bilgi için teşekkürler.
md-quotelink
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right

You must be logged in to post a reply.