ios-personmd-notifications md-help-circle

Profile

  • Guest
    medal 0
  • Posts: 21
  • Post Likes: 3765

Notifications

  • No Unread Notifications

Game
Hava durumu ve lastik ilişkisi

warning
This thread is closed. Threads older than 6 weeks are closed automatically. To continue this discussion, create a new thread.
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right
medal 5002
300 days ago
Soft lastikler kaç derecede çalışıyor. Genel olarak lastiklerin sıcaklık aralığını söyler misiniz ? Ligimde şampiyon götürüyordum diğerleri 3pit yaparken ben 4pit yapıp ss s s s  yapıp yarışı kazanıyordum fakat son 3 4 yarış sıcaklıkların 25 lerden 30 35 lere çıkmasıyla hiç bir lastikte verimi sağlayamayıp takımlar şampiyonluğunu kaybettim. 30 ve üstü havalarda nasıl bir lastik kullanımı yapılmalıdır ?
md-quotelink
medal 5001
299 days ago
Kanka şöyle diyeyim ben de aralığı tam olarak bilmiyorum ama 35 üstü soft ve supersoft çok yanlış bir tercih, 30 üstü ise her lastik yakın performans verebilir, yine soft ve supersoftlar hızlı olur ama soğuk havaya göre fark daha az olur. Zaten fazladan pit yaptığın için farkı açman gerek ama dediğim gibi fark çok açılamadığı için taktiğin yaramıyordur. 30 derecede durum değişken olabilise de 35-40 aralığı kesinlikle medium-hard kullan hızları neredeyse aynı olur ss ve s ile hem de ömür farkı sayesinde baya bir avantaj kazanıyorsun. Zaten strateji seçimi yaparken yazıyor mesela m için sıcak koşullarda uygun s için soğuk koşullarda uygun yazıyor. 30 a kadar olan sıcaklıklarda fazladan pit gayet mantıklı bir seçim olabiliyor ama 35 üzeri çok saçma bir hata olur. 30-35 aralığında ise araç yeterince güçlü ise ve pit zamanları iyi ayarlanırsa bazı pistlerde yine işe yarayabilir. Bahrain gibi sıcak pistlerde ss kullanma s kullanmanı da önermem
md-quotelink
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right

You must be logged in to post a reply.