ios-personmd-notifications md-help-circle

Profile

  • Guest
    medal 0
  • Posts: 21
  • Post Likes: 3765

Notifications

  • No Unread Notifications

Official
Reklámvideók - újragondolva

warning
This thread is closed. Threads older than 6 weeks are closed automatically. To continue this discussion, create a new thread.
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right
medal 5000
5 years 57 days ago
Jack Basford alapítóatyánk és webfejlesztőnk a következő közleményt adta ki néhány órával ezelőtt:

"Változásokon mentek át az iGP Manager reklámjai, sőt további lehetőségek is nyiltak a játékon belül, ahol reklám segítségével haszonra lehet szert tenni. Mostantól ne számítsatok arra, hogy mindig ugyanannyi reklámot láthattok majd, amiért cserébe alkatrészt kaptok: innentől kezdve nem ez az egyetlen reklámfelület a játékban és a jutalom alkatrészek számát is csökkentenünk kellett, hogy új jutalmakat is beiktathassunk.

Eddig minden erőfeszítésünkkel azon voltunk, hogy fix reklám felületekkel dolgozhassunk de a valóságban ez nehezen kivitelezhető. Hosszú évek tapasztalataiból okulva - mely idő alatt a legkülönbözőbb reklámszolgáltatókkal dolgoztunk - rá kellett jönnünk, hogy a reklám az csupán egy lehetőség és így is kell őket kezelnünk: nem szabad azt feltételeznünk, hogy mindenkihez pontosan x darab reklám fog majd eljutni minden nap. Ennek több oka is van:

Először is nincs rá mód, hogy mindenkihez azonos mennyiségű reklám jusson el. Még az is előfordulhat, hogy egy adott játékos különböző mennyiségű reklámot nézhet meg egyik napról a másikra, sőt akár egyik óráról a másikra! Többen átverve érezhetik magukat, amiért nem juthatnak annyi reklámhoz, mint mások. Erre az égvilágon semmilyen ráhatásunk nincsen. Ez kizárólag a hírdetőktől függ, illetve attól, hogy milyen demográfiai jellemzőknek kell megfelelniük azoknak, akiknek a reklámjukat meg szeretnék mutatni. Szinte soha nem "bug"-ról volt szó eddig sem, amikor egy reklámot nem lehetett megjeleníteni vagy legalább is nem olyan sűrűn, mint ahogy mi megterveztük (legfeljebb azt tudjuk beállítani, hogy hány reklám megnézése lehet elvben lehetséges egy nap). Eleinte - ennek ellentmondva -mégis megpróbáltuk a reklámokat fixen elhelyezni, aminek az az oka, hogy igen kevés tapasztalatunk volt még a reklámok terén.

Másrészt árt a játékmenetnek, ha egyetlen önismétlő reklámhelyet használunk. Az nyilván valóan rossz, ha a menedzserek egy rendszeresen ismétlődő reklámtól függenek helyettesítve ezzel a csapat menedzselésének egy részét. Szeretnénk, ha a játék továbbra is a kihívásokról és a döntésekről szólna. Elvégre ez egy menedzser-játék.

A meglévő reklámhelyeken kicsit módosítottunk, illetve néhány újat is elhelyeztünk:
- A régi, alkatrészes reklámokat mostantól maximum háromszor lehet majd megnézni, hogy kizárjuk az előnyszerzést és a hátrányos helyzeteket, amik eddig fennálltak.
- Új rekláhely került ki a beruházások (investment) ablakhoz. Ezzel ingyen pénzhez lehet jutni pl. a főhadiszállás fejlesztése céljából. Emiatt viszont csökkent az alkatrészes reklámok mennyisége.
- Egy másik új reklámhely arra hivatott, hogy növelje a versenyzők életerejét. Ezzel akár egy költségektől mentes extra edzésre is szert lehet tenni."

Az eredeti bejegyzést itt olvashatjátok.
Ha bármilyen kérdésetek, észrevételetek van a fentiekkel kapcsolatban, bátran kommenteljetek!
md-quotelink
medal 5000
5 years 54 days ago
Szia. Aszt vettem èszre, hogy amióta van lehetőség másutt is videót nézni jutalomért azóta nagyon ritkán működnek a videók. Rányomok az ingyenvideó nézésre és beadja az igp logót és semmi mást. Nem adja be a videót! Ezzel lehet valamit kezdeni? A választ előre is köszönöm! 
md-quotelink
medal 5083
5 years 53 days ago
A napi ingyenes alkatrész beszerzést korlátozták 3-ra (eddig 10 volt). Állítólag így igazságosabb... Bla,bla,bla... Megy a mellébeszélés. Mert... Ez az egész nagyobb pénzbevételre szolgál. Kevestelik a játékba fektetett manit és így próbálják megoldani... Előbb utóbb mindenkinek elfogy az alkatrész tartalékja és ha versenybe akar maradni, pénzért lesz muszáj venni tallérokat s aztán alkatrészt. Ugyebár az autó alkatrész cseréje felemészt kb. 20 alkatrészt (pályafüggő) futamonként. Még én is mínuszba megyek minden futam után, mivel csak 17-et tudok termelni... De az alacsonyabb szintűek mit szóljanak, Ők még többet veszítenek. Nem volna sokkal igazságosabb, ha mindenki kapna a szezon kezdetén 20 motort, 100 alkatrészt pl. És gazdálkodjon, ki hogyan tud. Új szezon kezdetén megint ugyanúgy stb. Így még ezen a területen is lehetne taktikázni... Ehelyett lökik a rizsát, hogy így meg úgy... Kell a lóvé és kész! Csak nem mondják ki...
Bocsi, de ezt le kellett írnom... 
md-quotelink
medal 5000
5 years 53 days ago
Szia. Semmi baj igazad van!! 
md-quotelink
medal 5000
5 years 53 days ago
@TE Palást:

Ezzel csak részben értek egyet. Abban igazad lehet, hogy pénzt próbálnak csinálni ebből az egészből és emiatt némi rizsa valóban lehet a háttérben. Nem kötik az orromra, annyira nem is érdekel.

Az érvelés viszont sántít egy kicsit: Alacsonyabb szintű autó kevesebb alkatrészt fogyaszt, így nagyjából mindenki hasonló helyzetben van ebből a szempontból. Másrészt nem törbényszerű, hogy az alkatrész előbb-utóbb elfogy. Voltam ilyen helyzetben, de egy idő után sikerült olyan menedzsmentet kialakítani, hogy már egy ideje nem kellett alkatrészre költenem (spórolással, optimalizált fejlesztéssel, az élő versenyben odafigyeléssel, stb). Itt ebben nem gondolom, hogy igazad van (de ettől még lehet).

Ez a játék nem pay-to-win. Szerencsére. Láttam olyan ligát, ahol a menedzserek jórésze heti szinten vásárol tokent, 9000+ hírnevűek is, mégis versenyképes tudtam lenni (pedig eddig egy fillért nem küldtem tokenre).

Amiben viszont igazad van az az, hogy - bár nincs kimondva, de - valószínűleg a bevétel növelése ott lebeg a háttérben. Nekem csak kiadják, hogy fordítsak és én lefordítom. A sorok között viszont én is azt olvasom ki, hogy a kevesebb reklám per szolgáltatás egyenlő a befizető játékosok számának a növekedésével. Másrészt a bővülő a reklámfelületek mennyisége az azt jelenti, hogy többféle játékos felé lehet reklámokat kirakni, így pedig a reklámszolgáltató fog többet fizetni.

Itt persze valamiben én is csak manipulálok (még az almazöldet is inkább kikapcsolom), de egy-két tényt szerettem volna itt még hozzáfűzni.
md-quotelink
medal 5000
5 years 53 days ago
Amit viszont moderátorként meg tudok tenni:


Krisztián
Szia. Aszt vettem èszre, hogy amióta van lehetőség másutt is videót nézni jutalomért azóta nagyon ritkán működnek a videók. Rányomok az ingyenvideó nézésre és beadja az igp logót és semmi mást. Nem adja be a videót! Ezzel lehet valamit kezdeni? A választ előre is köszönöm! 


Ezt igazából én sem tudom, hogy ez most valami bug-e vagy pedig arról van-e szó, hogy a te számodra nincs éppen videó. Jeleztem a fejlesztőknek és amint kiderül, mi ez, írok. Ez most engem is érdekel.
md-quotelink
medal 5000
5 years 53 days ago
Köszönöm a válaszokat. 
md-quotelink
angle-double-left ios-arrow-back 1 ios-arrow-forward angle-double-right

You must be logged in to post a reply.